Documentatia pluginului

Woocommerce - Livrare cu cargus


Livrare cu cargus. Da posibilitarea utilizarii Cargus ca metoda de transport, gestionarea si crearea de awb-uri pentru comenzile livrate cu Cargus.

Important!! Pluginul Cargus vine ca un rebranding pentru pluginul deja existent UrgentCargus. Inaintea instalarii pluginului Cargus, daca pe site este prezent pluginul UrgentCargus, acesta trebuie dezinstalat intai si abia dupa se poate instala, activa si configura pluginul Cargus!

Instalarea modulului.

A. Abonarea la API

Generarea cheii API se obtine urmand pasii de mai jos:

B. Instalarea modulului

Configurarea modulului

Dupa urmarea pasilor de mai sus privind instalarea modului si pregatirea cheilor api. In sectiunea Woocommerce > Livrare vor aprea doua noi subsectiuni:

Livrare cu Cargus

In acest pannel vor fi setarile principale pentru configurarea modulului Cargus.

Dupa ce se introduc adresa api-ului (URL Webservice: https://urgentcargus.azureapi.net/api), cheia, userul si parola si se salveaza setarile vor aparea campurile:

Cargus Ship&Go

In acest pannel vor fi setarile pentru configurarea metodei de transport Cargus Ship&Go.

Mod de utilizare

Cu ajutorul pluginului Cargus, utilizatorii pot folosi metodele de livrare Cargus: Livrare la domiciliu si Cargus Ship & Go. Acestia pot genera, printa sau sterge awb-urile pentru comenzile plasatate pe site, care folosesc ca metoda de livrare Cargus. Primul las penstu a putea folosit metodele de transport Cargus si Cargus Ship&Go este adaugarea celor doua metode de tranport intr-o zona de livrare.


Dup adaugarea metodelor de tranport Cargus, acestea vor fi vizibile in pagina de Cos si pagina de Checkout.

Odata cu activarea metodei de tranport Cargus Ship&Go se activeaza automat si o noua metoda de plata: Ramburs la Ship&Go. Aceasta metoda de plata este activa numai dupa selectarea metodei de transport Cargus Ship&Go.

Creare AWB.

Awb-ul poate fi creat doar pentru comenzi care folosesc ca metoda de transport una din cele doua metode Cargus( livrare la domiciliu, Ship&Go )

Creare AWB pentru o singura comanda.

Creare AWB pentru o mai multe comenzi deodata.

Printare AWB.

Awb-ul poate fi printat doar pentru comenzi pentru care a fost deja generat un AWB. Daca nu a fost deja generat un awb pentru o anumita comanda, acesta va fi generat automat si apoi va fi gata de printare.

Printare AWB pentru o singura comanda.

Printare AWB pentru o mai multe comenzi deodata.

Stergere AWB.

Awb-ul poate fi sters doar pentru comenzi pentru care a fost deja generat un AWB. In urma acestei actiuni daca a fost generat un AWB anterior, acesta va vi sters iar pe comanda respectiva va aparea o nota indicand asta.

Stergere AWB pentru o singura comanda.

Stergere AWB pentru o mai multe comenzi deodata.

Modificare parametri comanda comanda.

Unele atributea ale comenzii care au legatura cu livrarea pot fi modificate din sectiunea Detalii AWB. Aceasta sectiune se poate gasi in partea de jos a paginii de editarea a unei comenzi woocommerce.
In functie de Serviciul Cargus folosit (1 Standard, 34 Economic Standard, 39 Multipiece) pot fi editate urmatoarele campuri:

Toate campurile de mai sus vin precompletate cu valorile comenzii. Apasand butonul Adauga colet se poate adauga inca un colet comenzii, acesta poate contine doar produse existente deja in comanda. Butonul Elimina Colet poate elimina un colet numai in cazul in care acesta nu este singurl colet al comenzii.

Mod de dezvoltare

Structura pluginului cargus este una destul de usor de modificat si dezvoltat de catre developeri, aceasta folosinduse in mare parte de hook-uri.
Exista doua clase principale:

Daca se vrea dezactivarea oricarei metode a vreunei dintre aceste clase putem folosi metoda urmatoare, pe care o putem pune in functions.php a temei child daca aceasta exista. Folosind functia remove_action ne folosim de hook-ul folosit pentru a inregistra actiunea in primul rand, apoi, urmatorul parametru va fi un array compus din numele clasei al carei apartine metoda si numele metodei propriu-zise.
Exemplu:

add_action( 'admin_init', 'remove_admin_funtion', 20 );
function remove_admin_funtion() {
	if ( class_exists( "Cargus_Admin" ) ) {
		remove_action( 'admin_init', array( 'Cargus_Admin', 'cargus_order_admin_add_metabox' ) );
	}
}

Toate hook-urile folosite pentru a inregistra fiecare actiune se pot gasi in clasa Cargus localizata in /wp-content/plugins/cargus/includes/class-cargus.php

Cargus_Admin

Lista hook-uri disponibile pentru extinderea functionalitatilor admin pluginului:

cargus_update_order_meta_before_checkout

cargus_before_create_awb